Els serveis de Q de Festa!

Alcoholímetres

Els espais han de garantir tots els serveis sempre que estiguin funcionant com a espai de música i ball, i des de l’obertura fins a l’acabament de la sessió.

Alcoholímetres

En què consisteix

Els espais ofereixen algun sistema per mesurar el nivell d’alcoholèmia. Els alcoholímetres poden ser d’un sol ús o digitals. Alguns espais els ofereixen en màquines dispensadores dins o fora del local, d’altres, al guarda-roba o a les barres. Si en vols i no els trobes, pregunta al personal de l’espai on pots aconseguir-los.

Per què?

Tothom sap que quan hem begut més del compte no hem de conduir. Per saber-ho, no ens fa falta cap alcoholímetre. Però sempre hi ha aquella nit que sortim a fer una copa o un parell de cerveses, i, tot i que no haguem begut més del compte, no sabem si donaríem positiu en un control d’alcoholèmia. Aquest és el moment en què hem de fer servir un alcoholímetre. Si la prova dóna positiu, podrem buscar un transport alternatiu, i d’aquesta manera evitem el risc de ser sancionats i, molt més important, el de provocar o patir un accident.

Falses creences

"Els alcoholímetres d’un sol ús no són del tot fiables"
No ens enganyem, això és cert. No et donen la taxa exacta d’alcoholèmia, però t’indiquen aproximadament si t’acostes al límit legal o no. Si t’hi aproximes, encara que no el superis, el més segur és no agafar el cotxe, ja que en la prova feta amb un alcoholímetre digital podries donar positiu.

"Mastegar cafè, gespa o xiclet emmascara l’alcoholèmia"
És fals! L’alcoholímetre mesura la presència d’alcohol a l’aire (el que surt dels teus pulmons). Aquestes pràctiques poden evitar que tinguis mal alè, però no redueixen el nivell d’alcohol que detecta el test.

"Una dutxa amb Aigua fresca o fer esport fa disminuir el nivell d’alcoholèmia"
L’única cosa que fa disminuir el nivell d’alcoholèmia és esperar. El 90% de la metabolització de l’alcohol té lloc al fetge, i encara no s’ha trobat cap manera de fer-lo treballar més de pressa.

"Fer-se unes ratlles, prendre cafès o ‘alcohol killer’ fa baixar el nivell d’alcoholèmia"
Només emmascaren els efectes de l’alcohol. Potser no notes aquests efectes, però en el teu organisme hi continua havent tot l’alcohol que has begut i segueix sent molt perillós que condueixis.