Els serveis de Q de Festa!

Aliments

Els espais han de garantir tots els serveis sempre que estiguin funcionant com a espai de música i ball, i des de l’obertura fins a l’acabament de la sessió.

Aliments

En què consisteix

El públic assistent ha de poder disposar d’aliments que no siguin estrictament salats i que siguin nutritius. Alguns espais els ofereixen en màquines dispensadores dintre o fora del local, d’altres, al guarda-roba o a les barres. Si en vols i no els trobes, pregunta al personal de l’espai on pots aconseguir-los.

Per què?

El nostre organisme funciona amb els nutrients que introduïm quan mengem. Com més activitat fem, més en necessitem. És per aquest motiu que és molt important menjar bé abans de sortir de festa, sobretot si tenim pensat beure alcohol. També és recomanable anar menjant al llarg de la nit. D’aquesta manera el nostre cos té els nutrients que necessita per funcionar amb normalitat, i no fa ús de les reserves de què disposa l’organisme.

Si mengem abans, però també durant la festa, estarem més animats i l’endemà la ressaca serà menor, ja que l’organisme no haurà treballat forçat per falta de nutrients en cap moment.

D’altra banda, el nostre organisme no està dissenyat per absorbir i metabolitzar grans quantitats d’alcohol, i fer-li fer sense donar-li els nutrients necessaris per fer front a aquesta tasca pot comportar un risc més gran de patir malalties digestives o hepàtiques. Menjar un cop acabada la festa i fer els àpats pertinents durant l'endemà també ajudarà a reduir la ressaca i a depurar els residus de l’alcohol de l’organisme amb més rapidesa.

Falses creences

"Com que l’alcohol engreixa, és millor no menjar ni abans ni durant la nit, per mantenir la línia"
Si el que t’amoïna és engreixar-te, durant la nit pren menys refrescos o que siguin baixos en calories. Balla tant com puguis, beu aigua regularment i marca un límit amb les begudes alcohòliques. En cap cas deixis de menjar si estàs consumint alcohol o penses fer-ho.

"Menjar ametlles crues, oli, llet, cogombrets o llevat sec en petites quantitats és efectiu per evitar els efectes de l’alcohol"
En primer lloc, ens hem de preguntar per què bevem alcohol. Si no en volem notar els efectes, potser podem beure alguna altra cosa. I si en volem notar els efectes, el millor és controlar les dosis i prendre'n en la mida que no ens faci sentir malament. Així estalviarem diners i maltractarem menys el nostre organisme. Ara parlem sobre l’efectivitat de la falsa creença. Hi ha moltes teories, però cap ha estat confirmada. Per tant, no podem afirmar que cap d’aquests mètodes funcioni. El millor, per tal de controlar l’efecte de l’alcohol a l’organisme, és menjar bé abans de beure (això farà que l’alcohol entri a l’organisme progressivament i no de cop), i, si a més a més ingerim l’alcohol de mica en mica i no de cop, podrem exercir un millor control sobre els seus efectes.

"Si menjo tinc més ganes de vomitar"
El consum d’alcohol pot generar ganes de vomitar principalment per dos motius. El primer se sol donar durant la ingesta, i passa quan l’estómac vol avisar-nos que conté massa etanol (principi actiu de l’alcohol), i ens vénen ganes de vomitar per avisar-nos que afluixem, o directament per expulsar-lo. El segon es dóna quan l’alcohol ja s’està metabolitzant, i el fetge comença a eliminar-lo. En l’eliminació de l’alcohol és produeix acetaldehid, que pot arribar a ser trenta vegades més tòxic per a les cèl•lules que l’etanol i és el responsable dels vòmits, així com de la ressaca.

Per tant, amb la panxa buida tindràs més ganes de vomitar. L’única diferència és que tindràs alguna cosa per vomitar. Si no menges res, vomitaràs només sucs gàstrics (conegut popularment com “treure la bilis”), i això és un risc afegit, ja que els sucs gàstrics són molt àcids i fan malbé l'esòfag, la faringe i la cavitat bucal.