Els serveis de Q de Festa!

Info Salut

Els espais han de garantir tots els serveis sempre que estiguin funcionant com a espai de música i ball, i des de l’obertura fins a l’acabament de la sessió.

Info Salut

En què consisteix

La pancarta Q de Festa! conté informació sobre el projecte i els serveis que ofereixen els espais que en formen part. Ha d’estar en un lloc visible dintre de l’espai. En aquesta pancarta, hi apareixen diferents vies d’accés a informació sobre salut, drogues, reducció de riscos i sexualitat.

Per què?

L’accés a la informació sobre salut ha d’estar accessible en aquells llocs on pot ser necessària. Avui en dia, amb els telèfons intel•ligents, la podem aconseguir en qüestió de segons i des de qualsevol lloc. Però Internet és un mar d’informació i de vegades costa trobar informació veraç i de qualitat. En les pancartes de Q de Festa! hi trobaràs informació sobre els serveis que ofereix l’espai d’oci nocturn on siguis per tal que puguis utilitzar-los i també hi trobaràs enllaços amb informació de qualitat sobre sexualitat, alcohol i d’altres drogues.

Falses creences

"La informació ‘oficial’ sobre alcohol i drogues està manipulada i té l’únic objectiu de persuadir-nos perquè no consumim"
És cert que hi ha diferents formes de presentar la informació i no totes ens convencen. Nosaltres et presentem informació que conté els efectes que produeixen aquestes substàncies, tant els desitjats com els no desitjats, i intentem que aquesta informació resulti útil tant a la gent que ha decidit consumir com a aquelles persones que han decidit no fer-ho.

"Ja tinc prou experiència, no em cal més informació"
La informació disponible sobre drogues va millorant, i sempre intentem que estigui actualitzada. Repassar-la de tant en tant no ens farà cap mal i potser aprenem alguna cosa nova que ens ajuda a prendre desicions.

"Planificar massa resta emoció a l’aventura!”"
En el món del teatre sempre és diu: “Per poder improvisar, primer t’has de saber el paper.” Anar de festa és una mica el mateix. Si primer planifiquem i marquem els paràmetres en què ens volem moure, ens serà més fàcil després poder improvisar sobre la marxa i serà més difícil que ens saltem aquelles línies vermelles que nosaltres mateixos ens imposem.