Els serveis de Q de Festa!

Info Transport

Els espais han de garantir tots els serveis sempre que estiguin funcionant com a espai de música i ball, i des de l’obertura fins a l’acabament de la sessió.

Info Transport

En què consisteix

El personal de l’espai ha de disposar d’informació actualitzada sobre els mitjans de transport públic més propers i els horaris aproximats, així com del telèfon dels taxis de la zona.

Per què?

Un dels principals problemes de l’oci nocturn són els desplaçaments. Molts locals i molts actes estan ubicats als afores dels municipis o en municipis veïns. Això suposa un problema per a les persones que no disposen de vehicle o per a aquelles que han decidit consumir algun tipus de substància com ara alcohol. Disposar d’informació útil i actualitzada de les diferents opcions de transport públic existents pot resultar una alternativa eficient per evitar multes i accidents.

Falses creences

"Prefereixo dormir un parell d’hores al cotxe i després marxar que deixar-lo aquí i haver de tornar demà a buscar-lo"
Una cervesa o un got de vi du uns 10 g d’alcohol pur, aproximadament, i un combinat normal en porta uns 20 g. El fetge metabolitza més o menys uns 10 g d’alcohol pur cada hora i comença a metabolitzar-lo al cap de mitja hora de la ingesta. Si has començat a beure a les 12 h de la nit i has pres dues cerveses i tres combinats, fins a les 8 h del matí com a mínim, no hauràs eliminat tot l’alcohol de l’organisme, i això sense tenir en compte l’hora en què has pres l’última copa...

El més probable és que dormint dues hores no en tinguis ni per començar, i, si has consumit altres substàncies, has de tenir en compte que els tests de drogues que s’utilitzen actualment poden donar positiu fins i tot passades més de 24 hores.

"Si agafo un taxi em fotran una clavada"
Les multes per superar el nivell d’alcoholèmia són de 500 € i 6 punts, com a mínim. Les de consum de drogues, de 1.000 € i 6 punts en amunt, i ambdues poden arribar a comportar la retirada del carnet i penes de presó. Un taxi mai et sortirà tan car.

"Entre que vaig a la parada, espero el tren/bus i em porta fins a casa, es farà tardíssim"
Fa cinc hores que estàs de festa i ara et fa pal esperar-te mitja hora més? Agafa-t’ho amb filosofia, posa’t els auriculars si estàs sol o xerra amb els que, com tu, estiguin esperant el transport públic, i gaudeix una miqueta més d’aquesta nit, que potser encara té alguna bona sorpresa reservada per a tu! En canvi, si agafes el cotxe, potser qui et farà la sorpresa serà la Policia.