Els serveis de Q de Festa!

Preservatius

Els espais han de garantir tots els serveis sempre que estiguin funcionant com a espai de música i ball, i des de l’obertura fins a l’acabament de la sessió.

Preservatius

En què consisteix

Els espais tenen preservatius a disposició del públic. Alguns espais els ofereixen en màquines dispensadores dins o fora del local, d’altres, al guarda-roba o a les barres. Si en vols i no els trobes, pregunta al personal de l’espai on pots aconseguir-los.

Per què?

Com ja saps, els preservatius prevenen el contagi d’infeccions de transmissió sexual (ITS), com ara la SIDA, la sífilis o l’hepatitis, i també prevenen els embarassos no desitjats. Els entorns festius són espais on molt freqüentment coneixem gent i establim relacions. De vegades, aquestes relacions poden acabar portant-nos al llit amb alguna persona. Tant si ens hem descuidat els preservatius com si creiem que en portem pocs no costa gens comprar-ne uns quants més abans de llançar-nos a l’aventura. Per aquest motiu considerem important que puguis aconseguir-ne als espais Q de Festa!

És important utilitzar els preservatius com a part dels jocs sexuals. Recorda: cal posar-se’l sempre abans de qualsevol intercanvi de fluids!

El sexe és cosa de dos (o més) i tots els que hi participen tenen la mateixa responsabilitat. No et refiïs que l’altra persona ja portarà preservatius, o que ja se’n posarà. En el sexe, sigues un subjecte actiu en la teva protecció!

Falses creences

"Em fan perdre la sensibilitat"
En ocasions, poden disminuir una mica la sensibilitat, però això no ha de ser un problema. Si la manca de sensibilitat és important per a tu, hi ha molts tipus de preservatius amb diferents formes, gruixos i lubricants que es poden ajustar a les teves necessitats. També hi ha preservatius femenins que, com que no es col•loquen al voltant del penis, sinó a l’interior de la vagina, poden ser una bona opció.

"Em tallen el rotllo"
Es tracta de buscar el moment indicat per posar-se’l: per exemple, aprofitant l’inici d’una fel•lació (tant per a preservatius masculins com femenins). Això implica tenir els preservatius en un lloc accessible, i no amagats en l’últim racó de la cartera!

"Es trenquen"
Els preservatius són efectius en un 98% dels casos i, si s’utilitzen correctament, el risc de trencament és molt baix. És important no obrir-ne l’embolcall amb les dents, i cal anar amb compte durant la col•locació si es tenen les ungles llargues.